myblackbird.blogg.se

En skrivande själ

Tryckningen!

Okej, jag kan inte säga exakt när jag ska skicka in boken. Men jag hoppas att det blir efter jullovet då jag kommer ha tid med att gå igenom allt material. Jag kollade på lite nedskrivna saker för att se hur länge jag ha skrivit ner saker till boken, alltså bokkartan. Snart över ett år sedan jag började på storyn.
Tackar Julio från poeter.se för den matchande dikten som är med på första sidan i boken, tips är att läsa några av hans verk. Riktigt bra poet med fina verk, med stora som små ord. Håller tummarna för att slutresultatet ska bli bra och hoppas att boken hamnar i Sveriges bibliotek en dag.
 
Gillar ni att sjunga eller skriva, eller dansa. Ja då ska ni göra det oavsett kritik.
Jag kanske inte lyckas med mitt första tryckförsök, men det kommer inte att hindra mig från att fortsätta att skriva eller skicka in storys. Man utvecklas med tiden och bemästrar sin kategori.
Jag har skrivit över 6 år nu, jag har försökt skicka in ett material innan men fick ett nej. Men som ni märker fortsätter jag för det. Man kan. Alla kan om man bara vill och försöker.
 
Take Care and Be Strong!
 
 
 
Taggar: Bokplan, Min dröm, My dream, Skrivning, Tryckning, råd, skriva, tips, tryckplan;

Inspiration!

Fick en idé av min praktikplats, eller rättare sagt av hotellet. När man ska till kök o bar så går man igenom en korridor. Man ser alla våningar och det är massa "broar" så det är öppet från entrén till taket. Coolt. Typ åtta våningar. Det har dessutom varit en gammal båthanger ... så jag tog en bild, som inte går att ladda upp tydligen, som gav mig en idé till min Bok. En idé som jag inte har bestämt ska komma i del 2 eller inte. Jag har passerat 200 i sidantalet på del 1 och håller på med avslutingen nu. Så nu ska kladden bli en läsbar bok för eventuell tryckning.
Så jag håller på att arbeta med kapitel ett just nu. Genomrättningen är ganska rolig, en idé man hade från början kanske blir så mycket bättre. Man rensar ut onödig fakta och händelser som inte ledder någon vart och kanske hittar något i den redan skrivna texten, som kan bli användbar längre fram.
Iaf ... så med finslipet kvar och lite musik så går det framåt ...
 
Take Care!
Taggar: Bokplan, Böcker, Min dröm, My dream, Skrivning, blogga, bok, bokidé, boktryckning, bokutgivning, fantasy, idéer, många sidor, skriva, tryckplan;

Seriöst nu då

Det denna blogg var till för från början xD Skrivandet och för att hjälpa andra.
 
Hur kommer man igång med skrivandet?
 
Ganska enkelt. Man börja med olika övningar tills man fastnar vid en idé. Så första övningen blir; välj en färg, en känsla och sedan något man kan ta på. Exempel; Jag väljer blå, orolig och en kastrull. Det var det jag tänkte på först. Kan ju beror på att jag sitter i köket xD
 Nu skriv något om dessa, men de ska framkomma i texten. Om den så är några rader eller några sidor. Spelar ingen roll. Den har ingen början eller inget slut. Så nu ska jag då skriva om dessa och storyn kommer bli väldigt ... intressant xD Så here I go!
Blå
Orolig
Kastrull.
 
Hon granskade sitt trasliga hår i spegeln inne i badrummet och suckade. Ville inte gå med syrran på den där festen, men mamma tvingade henne. Så hon satte upp sitt hår i en tofs och började göra alla små spiraler av håret. En efter en. Men hennes syster var ovanligt tyst, vilket gjorde henne orolig. Hon hörde någon som lät likt dovt kväkande. Hon stängde av locktången för att undersöka saken. Men lägenheten var tom och öde. Vart var hennes syster, tänkte hon och började känna den där svaga paniken växa. Hon gick först till vardagsrummet, sedan till hallen. Fortfarande tomt. Köket var lika tomt det. Men hon hörde en duns från sovrummet. Hon tog med sig en kastrull och smög fram till sovrumsdörren. Knuffade till dörren lätt med foten för att skrika förskräckt. En man med ett blått och ett grönt öga stirrade på henne. Hon drömde till honom med kastrullen i ren skräck. Hennes syster höll i sin plattång likt en kniv. Systrarna granskade mannen på golvet som gormade sig. De tittade på varandra innan de skrek i kör.
 
Så där har ni ett exempel. Den blåa färgen är mannens ena öga. Kastrullen från köket och orolig då hon blev orolig över sin syster. En storyn utan början och utan slut. Fast jag skulle kunna fortsätta på denna xD
 
Inget mer kul från mig
 
See Ya!
Taggar: Skrivning, lära sig skriva, övning, övning för skrivning;