myblackbird.blogg.se

En skrivande själ

Hälsa & Nyårslöften

typiska nyårslöften som många fastnar i, jag har varit en av dem, men det hela är överskattat. inget godis blabla. Ät mat, fem ggr om dagen istället. Godissuget släpper automatiskt. Visst man ska inte äta två kg godis och dricka fem liter läsk om dagen. 
 
Då jag började träna lite mera, då åt jag mer och sov bättre. ( och man ska äta mer när man tränar, ja ) Godis, nja inte så mycket. Jag skullle kunna säga att denna biten in på året har det varit två japp och en kexchoklad. Nu ikväll tar jag lite kina snacks. bara för att jag vill, jag kan och jag får. Inga förbud här inte. Bara orden om att träna mer och äta lite mindre sötsaker. Jag har druckit lite läsk förra helgen, idag blir det vanligt tråkiga vattnet. För att man behöver det helt enkelt. omrking 1,5 - 2 liter om dagen. 
 
godissuget försvinner mer och mer, sålänge man gör någonting. Visst spelar jag eller titta på film så vill jag ha ngt till det, men inte värsta froseriet. Antinge eller, inte både och. 
 
Aktiviteter jag sysslar med, har street dans och simning seriöst som fjanteri, extrem kul faktiskt xD Utomhus finns alltid, promenad med andra ord xD
Ska fixa gym också, när jag väl kan. 
 
Har ridning som hobby, galen i musik och att vara ute med kameran. Då tar jag kameran och är ute. Lätt att använda två timmar om dagen för att vara nyttig för kroppen. Det jag gör nu, är för att gynna mig själv nu och i framtiden. För att jag vill må bra, sova bra och kunna spela när fan jag vill utan att bryr mig. 
 
Att sitta dag in, dag ut på stolen för att skriva, facebook, blogga, spela, kolla film och tycka syn om sig själv. Hjälper inte. Om jag spela, kolla på film och liknande. Om jag gör xD Men jag kan ju ta bort två timmar, minst, för att gör något vettigt. Jag är mindre på datorn, men hinner precis lika mycket. Läxor, plugg, övningsköra osv .... bara för att jag kan göra det andra på kvällen ... Men sitt inte till två på natten, då ka du skippa träning. Sova är lika viktigt som träningen och maten. Men också att göra vad man känner för. som nu, ska jag käka mat, sedan trycka i mig lite godis, dricka päron dryck. Lyssna på musik och skriva lite .... 
 
 
Utan massa löften, vad villl du göra? men gör det då ... 
 
Frågor? Bara fråga ...
 
 
Take Care!
 
 
 
Taggar: Film, Kost, annat kul, blogga, godisfreak, gym, ha kul, löften, mat i samband med träning, nyårslöften, skriva, spela, ta hand om sig själv, träning, vatten;

Kaos! xD

Jo lite kaos är det bland novellerna och böckerna ... Skriver lite på alla, typ. Nej men ska försöka lägga upp del 14 på dikta.se av W&W ikväll här, efter simningen. Ska skriva en hel del idag och plugga, men sen ska jag spela lite också ... haha.
 
Ska planera lite mera på de olika projekten så jag kommer igång med dem också, så youtube kanalen kommer igång. Den ligger lite i dvala just nu. Har många idéer kan man säga xD
 
Men först så börjar jag med simningen ...
 
Fick just en ny idé xD Grymt kul!
 
 
Japp, have a Good Time!
Taggar: Konst, Skrivning, simning, simning bra för leder, simning bra för ryggen;

OYES!

Haha random 0.o
 
Iaf, simmat idag med Clara, två timmar cirka. Promenad i en timme också, och det var Kallt! Haha xD
 
Nu så har jag spelat ett tag, skrev vidare på boken och nu ska jag käka ngn macka innan jag avslutar skrivningen med ett sista game.
 
Simning, stor rekommenation. Bra för leder, ryggen och du blir trött om du simmar i minst en timme. Gym är inte heller fel. Nästa vecka blir det flera tränings tips, bilder kommer oxå och så vidare.
 
Att ta två timmar om dagen för att träna, du tjänar på det i längden.
 
Varför jag tränar mer nu, jag sitter ner mycket för att skriva och liknande.
 
(  Dansen börjar på måndag! Awesome! <3   )
  
Konst är inget fel på, man får bara inte glömma bort sig själv!
 
Take Care!
Taggar: Konst, Skrivning, bra för leder, bra för ryggen, livet, ryggproblem, träning, träningstips;

träning!

Att sitta still dag in och dag ut tar sitt pris. Lederna blir sämre och ryggen blir "gammal" ... men eftersom jag ite vill hamna där, så blir det en period mellan 4-5 månader träning. Idag var första dagen, upp tidigt, frukost, skola och sedan simning. 
 
Simning är bra för ryggen och leder (knäna), axlarna .... Man använder hela kroppen när man simmar. och tar man ett pass på en och enhalv timme ... man känner av muskeltrötthet. Avsluat med nedvarvning, strecha .... man blir vigare, rörligare och man blir piggare. Sover bättre, äter bättre. Dessutom kommer man börja äta större portioner, och det ska man under aktiv träning!
 
kosten då ... äter precis som vanligt, det som är mindre är sockret. Jag har inte Slutat äta socker, men jag äter en mindre mängd .... man sätter krav man klarar av. Man lever bara en gång.
 
men som tips, vi ska ha främande och ska fika. Baka kakorna själv, bättre än de i butiken, även om butiken ibland kan vara snabbare och kanske till och med godare. 
 
Är du beroende av ngt? testa, gå in i butiken, granska allla sötsaker. köp inget... blir du extremt sugen på ngt?
 
erkänn för er själva, bara du kommer veta sanningen. Acceptera sanningen och du kommer förvåna dig själv .... så enkelt är de !
 
 
Ha det gött !
Taggar: Kost, beroende av något, bra för leder, bra för ryggen, mat i samband med träning, ryggproblem, simning, simning bra för leder, simning bra för ryggen, träning, tränings tips, träningstips;

Idéer!

Mina noveller är en idé som inte skulle hålla som en bok, de är för korta eller för tråkiga ...
- Oneshot, en mening eller ett ord som jag skapar till en längre text. Oftast en sida lång. För det mesta tankar. 
- Kåseri, när jag har tråkigt och bara kom på ett gammalt minne eller liknande.
 
Men böckerna, jag hade den så kallade första serien. Skrev mer då än vad jag gör nu, av personliga själ. De var lite halvtseriösa skrivna ... tills idén om den mest aktiva boken. Den jag planera att trycka, kanske i sommar ... kanske lite senare. Det kan bara tiden avgöra. Den kan jag göra till en triologi. Ja jag har en hel del påbörjade texter, men jag skriver lite på varje.
 
Då jag kollade igenom novellerna, fick jag denna sjuka idén då jag började på en ny ... Jag kan få alla till en bok, en och samma bok. Att skriva olika typer av noveller, klippa lite och vips så har jag en karta till en bok - en idé som först kom från första serien och den aktiva boken.
Eftersom de flesta novellerna, inte får något slut ... nu kom jag på hur jag kunde lösa de problemet. Fast det är ett framtida arbete. Just nu är fokuset på den tryckplanerade boken. Jag skriver inte vad de heter, av en bra anledning. Inte så svårt att lista ut.
 
Jag har en anledning varför jag skriver de jag gör, och dess innehåll. Man tänker inte på det som läsare ... mer om det en annan dag.
 
"Varje person består av två sidor, en vad andra tror sig veta. Den andra, vem man egntligen är ..." ur novellen W&W (ur delen jag ännu inte lagt upp xD )
 
What you see & What you are - W&W - finner ni på dikta.se - MyBlackBird
 
Ta vara på er!
 
 
 
 
Taggar: Böcker, Skrivning, ideér, tryckplan;

Endast skrivning?

Det stora problemet med att sitta och skriva, är att man sitter ner ngt extremt mkt. Det är inte bra för ryggen - eller knäna - speciellt om man sitter fel. Jag kan, seriöst, sitta 6 hela timmar och endast skriva. Vilket inte är bra om jag gör varje dag, skriva och spela. Hur kul det än är. Jag har gjort lite små saker för att hålla igång. Men på Måndag så dra jag igång seriöst. Dansen börjar då också, sen så kör jag simning på det. Ska ha lite vikter igång.
 
Och en till faktor som inte är bra - det man äter undertiden man skriver, målar eller vad man nu vill göra. Så genom träning, så måste man äta bättre. Jag erkänner, jag gick en hel helg utan mat, eftersom jag satt och skrev, spelade och sov. Mat är viktigt och vatten. Träningen får igång aptiten, även om jag skulle sitta ner mycket. Så tips, gör något fysiskt ansträngande varannan timme. Ryggen, leder och du själv mår bättre.
 
Och den vardagliga träningen räknas inte ... som att gå/cykla till skolan etc
 
Tips simning är bra för kroppen, man använde nästan alla muskelgrupper och du sparar lederna och ryggen mkt. En timme om dagen minst, att bara simma lugnt.
 
Ett fel jag gjort idag, suttit ner sedan 19:00 ... min rygg mår sådär. När jag reste mig så knakade i hela ryggen xD Kalla fötter och stela ben ... huvudvärk lyckades jag undvika med tre pauser och vatten ...
 
En smoothie hade inte varit helt fel ... haha random O.o
 
Iaf ... sitt inte för mycket
 
Love ya!
Taggar: Skrivning, ryggproblem, simning, tips, träning, träningstips;

Snyggt & Enkelt

Tid kan var den stora frågan angående konst. Du kan inte skapa en filmfärdig bok på en dag, eller måla en dyr målning på en timme. Men man måste få ha kul och testa sig fram. Hanna, en kompis, gjorde denna filmen http://www.youtube.com/watch?v=vs0NpzTqElE - Lägger man ner tid så får man grymt bra resultat!
 
Detta är en typ av konst, att vissa det ingen ser, men det vi känner.
 
 
 
 
Själv gjorde jag en test video, dock så finns inget ljud ... vilket stör mig. Men det är exempel på¨"projekt" jag kan snackar om. Inte alltid, men ibland. En enkelt, annan sorts film än vad Hanna gjorde. Hennes är rörlig, min är stillbild ... Man kan även blanda ... http://www.youtube.com/watch?v=HLBIJw2vRGc
 
Har du gjort ngn typ av film, länka gärna ^.^
 
 
Följ mig gärna på Dikta.se - MyBlackBird
 
 
//MyBlackBird
 
Taggar: Film, Konst, youtube;

Konst på olika sätt

Konst kommer i olika former.
 
Konstärer
Författare
Sångare
Poet
Filmskapande
Fotografin
 
Det finns säkerligen flera typer av konst, jag är en skrivande själ ...
som alla andra människor med ordet konst, vi skapar.
Jag skapar storys, poesi och älskar att ta bilder.
Jag målar lite, men inte så mycket
 
Med denna blogg, skriver jag mest om mitt skrivande, mina små projekt och lite så
 
//myblackbird